_金沙国际2017年翻译考试中级笔译综合能力模拟题二(9) -金沙国际

金沙国际_澳门金沙网上娱乐_澳门金沙娱乐场_金沙线上【娱乐平台】

各地
资讯
当前位置:金沙国际 >> 翻译资格考试 >> 中级笔译 >> 模拟试题 >> 2017年翻译考试中级笔译综合能力模拟题二(9)

2017年翻译考试中级笔译综合能力模拟题二(9)

   2017-07-24   【

2017年翻译考试中级笔译综合能力模拟题二(9)

  The field of medicine has always attracted its share of quacks and charlatans — disreputable women and men with little or no medical knowledge who promise quick cures at cheap prices. The reasons why quackery thrives even in modern times are easy to find.

  To begin with, pain seems to be a chronic human condition. A person whose body or mind “hurts” will often pay any amount of money for the promise of relief. Second, even the best medical treatment cannot cure all the ills that beset men and women. People who mistrust or dislike the truths that their physicians tell them often turn to more sympathetic ears.

  Many people lack the training necessary to evaluate medical claims. Given the choice between (a) a reputable physician who says a cure for cancer will be long, expensive and may not work at all, and (b) a salesperson who says that several bottles of a secret formula “snake oil” will cure not only cancer but tuberculosis as well, some individuals will opt for “snake oil”.

  Many “snake oil” remedies are highly laced with alcohol or narcotic drugs. Anyone who drinks them may get so drunk or stoned that they drown their pains in the rising tide of pleasant intoxication. Little wonder that “snake oil” is a popular cure-all for minor aches and hurts! But let there be no misunderstandings. A very few “home remedies” actually work. However, most remedies sold by quacks are not only useless, but often can be harmful as well.

  71. In this passage, a quack or a charlatan is someone who ____.

  A. has a special ability B. has little knowledge

  C. is not a good doctor D. pretends to be a doctor

  72. The sentence “pain seems to be a chronic human condition” means pain seems to ____.

  A. be very serious B. be very difficult

  C. last for a long time D. be always happening

  73. Quackery thrives even in modern times because ____.

  patients pay any amount of money

  patients do not like their physicians

  quacks say that they can help patients

  best medical treatment costs very much

  74. People who seek the advice of quacks and charlatans are those who ____.

  A. are poorly educated B. are highly educated

  C. dislike medical treatments D. mistrust physicians’ truths

  75. To evaluate medical claims, one must ____.

  A. turn to reputable doctors B. make an adequate choice

  C. have the necessary training D.. disbelieve promise of relief

  76. According to the author, a very few home remedies are ____.

  A. useless B. harmful C. pleasant D. effective

  77. Which of the following statements is NOT true?

  A. Quacks are really sympathetic. B. “Snake oil” does not work.

  C. Doctors cannot cure all ills. D. Patients are often impatient.

  78. Many individuals opt for “snake oil” because they ____.

  A. are misled by a secret formula B. cannot afford a treatment

  C. lack medical knowledge D. do not trust physicians

  79. “Snake oil” is a popular cure-all for minor aches and hurts because it has ____.

  A. actually worked B. some fruit stones

  C. been misunderstood D. alcohol or narcotic drugs

  80. Which of the following would be the best title of this passage?

  A. Distrust of Physicians B. Medical Treatment

  C. Snake Oil Remedies D. Guard Against Quackery

  参考答案:71. D 72. D 73. C 74. D 75. C 76. D 77. A 78. A 79. D 80. D

纠错评论责编:examwkk
相关推荐
热点推荐»

examw.com

  • 全国翻译资格二级专业资格水平考试指定教材 英语翻译catti二级笔译实务书籍
    ¥40.00

论坛热帖

  • 1
  • 2